fbpx
30.8 C
София
4 юли 2022 | понеделник | 17:53

Борисов от Перущица: Хората на Радев са шайка, ръцете на Кацаров са омърсени

Бившият премиер отново поиска оставките на президента и здравния министър

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов поиска оставки и за пореден път обвини служебното правителство и президента Румен Радев за несправяне с енергийната и епидемична криза в страната. По думите на бившия премиер са нужни спешни мерки, които започват с оставките на държавния глава и здравния министър Стойчо Кацаров.

“Надменността и измамничеството на Румен Радев и неговата шайка премина в паника и ужас. Заради безхаберието им вече няма друго спасение за българите, освен Божията закрила. Няма нито болнични легла, нито план”, написа Борисов в социалните мрежи, след като посети Перущица, където му беше показан реновирания площад на възрожденския град.

Той заяви, че е протегнал ръка за обединение с цел излизане от кризисната ситуация, но в отговор, Кацаров го е “дал на прокуратурата”. Бившият премиер се обърна към политическите партии да забравят за изборите, защото “при 300 починали българи на ден, те нямат никакво значение”.

“Ръцете на Кацаров са омърсени. С какво този провален човек държи Румен Радев, че не го отстранява от поста. Колко човешки животи ще струва този министър”, попита Борисов.

Председателят на ГЕРБ обвини служебното правителство и в лъжи за енергийната криза.

“Излъгаха безочливо, че щяло да има 33% намаление на цената на газта. Какво правят – заявиха предварително увеличение с 40%, но я вдигнаха с по-малко от заявеното и го обявиха за намаление. Пълен фарс!”

Борисов изтъкна, че през последните седмици служебният кабинет е изтеглил три вътрешни заема на стойност 1.8 милиарда лева и попита къде отиват парите.

“Ако крадат по 1.8 милиарда на месец, това са 21 милиарда на годината. Това ни чака, ако остане шайката на Радев. Манолова изпада в истерия, че ще се броят контролните разписки от машините. Вече няма да могат да ги пипат. Вият като ранени чакали, защото излъгаха на предишните избори”, заключи Борисов.

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here