fbpx
More

  Борисов обеща да довърши започнатото, ако се върне на власт

  Борисов разкритикува управляващите по много параграфи

  Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обеща, че ако партията му се върне на власт, ще дострои започнатите проекти в инфраструктурата.

  „Ние си изпълняваме ангажимента и ще си достроим това, което сме си започнали и това не са агитации да ви обещавам, защото огромната част от строителството се вижда“, коментира той в Пловдив.

  Борисов припомни, че преди седмица се е обзаложил с Радев, че за Нова година токът ще стане 500 лева и обяви, че довечера борсата ще затвори на над 567 лева.

  „При лошия Бойко 10 години токът беше 70 лева на регулирания пазар“, подчерта лидерът на партията.

  Той коментира протеста на пътните фирми и заяви, че в момента те са лесни за манипулиране.

  „Колко струва вече желязото, бетонът и не разбирам колко малоумни са тези хора в момента. Ако ние управлявахме днес и строителните компании са отпред на протест, единственото, което щях да направя, е да им дам ясен знак, че лотовете трябва да се построят в срок. Защото при днешните цени –  над 30% поскъпнали, те ще капитулират веднага. Или бързо трябва да използват материалите, или ще фалират, а те ги карат да не работят и да стоят на протест“, каза още лидерът на ГЕРБ и уточни, че  са заложили 800 милиона лева в отделна сметка, за да разплатят  това, което са построили фирмите. Той беше категоричен в това, че парите са били осигурени.

  „Радев вика – Борисов е виновен! За кое? Той е невинен за всичко, все едно 5 години не е бил държавен глава! Били сме заложили капани, къде са капаните“, попита Борисов.

  Той засегна и темата с кораба „Вера Су“, който от вчера се води за потънал.

  „30 дена стоят и гледат как корабът „Вера Су“потъва. От „Столипиново“ да бяха взели хора, досега да са го издърпали на ръце. От Ротердам да бяха взели кранове, досега да са го изнесли, но и товарът май не се знае какъв е“, коментира той.

  Борисов разкритикува управляващите и заради пика на поредната вълна от коронавируса.

  „Сега в Европа стадионите са пълни, а при нас няма публика, при нас беше обратното“, припомни лидерът на ГЕРБ.  „Казват – при ГЕРБ умират хората. Умираха, когато светът не знаеше какво е това. Тогава световни лидери търчахме по заводи да търсиме маски, шнорхели… Сега знаем какво е, има ваксини, а ние изхвърляме ваксини. Норвежците по-прости ли са от нас? Взеха нашите ваксини да се ваксинират трети път“, заяви той.

  Според него служебното правителство плаща с 30% по-малко на лекарите в условията на нов пик на епидемията.

  „Една сфера ми покажете,  където да са направили нещо. Слави им попя хубаво, сега Ицо Хазарта ще смени малко чалгата“, обрисува Борисов.