fbpx
More

  Борисов: Готвят чудовищна далавера с вота

  След "онези" машини, експремиерът откри и 16 000 флашки

  Бойко Борисов бе на предизборна обиколка в Тетевен. Пред жителите на града бившият премиер отново алармира, че се готви манипулация на вота в неделя.

  Вярно ли е, че са пристигнали близо 16 000 флашки (28 кашона) за машините за гласуване? Тези флашки ще бъдат ли ползвани за изборите на 14 ноември? Вярно ли е, че са разтоварени на митнически склад и то с митническа цесия – защото не се вижда. Тези въпроси към служебното правителство зададе Борисов

  Той обясни, че флашките са от Тайван и уточни, че по груби сметки струват 44 лв. за 8 GB, а в нашата търговска мрежа са 8-10 лв. за брой.

  “Това е чудовищна далавера, която се опитват да направят”, каза бившият премиер

  “Може ли да си поверим изборите на една частна компания. Снощи възмущението ми достигна връхна граница, когато чух, че тези машини са за резервни части. Ето тук показвам, че четири души, свързани с роднински и партийни връзки, заместващи 100 хил. души, те ще обобщят далаверите”, каза лидерът на ГЕРБ.

  Борисов не пропусна и да разкритикува действията на служебната власт с овладяването на пандемията в страната.

  “Само за три дена близо 600 човека починаха, голи хора тичат по болници. Половината държава има тестове и училищата работят, половината няма. Кацаров вика: “Избяга ми фирмата”. А заглавията в медиите са “Пуснаха децата на училище”. Какво са пуснали? Повече от половината държава не ходи на училище, защото щадящи тестове не бяха поръчани август, септември, когато се готвехме за пик. И това не го направиха”.

  Експремиерът коментира и новите 500 000 лв., които правителството се готви да изтегли под формата на вътрешен дълг.

  “Те са изключително добри в тегленето на дълг и задължаването на децата ни да им плащаме вересиите, правят го без срам и срещу лихви. Сега, с цялото си нахалство, когато ще има конфигуриран парламент, в понеделник са заявили още половин милиард дълг. Докато се занимават с монтажи и чекмеджета, декември ще иде с половин милиард дълг. Защо пак ще теглите един милиард. Те теглят, ние да връщаме. Нищо радостно няма. Ковид кризата, хаоса, смъртта, не доброто лекуване, лошото образование, хванахме ги с машините и сега с флашките”, каза Борисов.

  “Кой ще оправи после тези дългове. После трябва да стегнем коланите и да ги върнем. Това, което Радев и компания ще изпукат, не се знае и за какво. Нали събираха повече пари и бяха по-добри. Това, че теглиш милиарди и се хвърля димката”, добави той.

  “Може ли да не те интересува – дълг след дълг да се тегли, и да не кажете една дума”, обърна се Борисов към Христо Иванов.