„За мен ключово важно е поне до приключването на войната ние да имаме стабилно правителство и най-вече работещ парламент. Оставянето на страната ни без функциониращ парламент във време, в което на 300 км. от нас се води война и ние не знаем дали няма да бъде атакувана още една държава, създава сериозни рискове”.

Така министърът на околната среда и водите Борислав Сандов коментира пред журналисти в Пловдив политическата ситуация в България.

По думите му отиването на избори би създало условия за нова политическа криза.

„Според статистическите данни хората не очакват да има избори, а да има стабилност, предвидимост и социална защита за тях и те вероятно биха наказали всички,“ коментира Сандов.

Според него нови избори биха означавали ниска избирателна активност, още по-сложен и фрагментиран парламент и по-трудно решение за съставяне на стабилно мнозинство, предаде БТА.

„Затова и няма логика да се отива на избори и да се тласка страната в политическа криза с дупка, в която няма да имаме функциониращо Народно събрание, когато е възможно да трябва да се взимат изключително важни решения, които едно служебно правителство не може да си позволи да взема,“ допълни министърът.

Според Сандов вътрешни рокади в рамките на това правителство са възможни, “но те са обект на отделните партии, които могат да предложат промени, стига това да задоволи очакванията на по-широк кръг от народни представители, които са готови да подкрепят един нов вид на правителството”.

„По-важно е правителството, в този му вид, да събере по-широка подкрепа за необходимите реформи и да се сложи определен срок за доказване на тези реформи,“ каза вицепремиерът.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here