fbpx
21.1 C
София
петък | 27.05.2022 | 23:59:05
петък | 27.05.2022 | 23:59:05
21.1 C
София

Борислав Сандов: Тунел през Кресненското дефиле е най-добрият и екологичен вариант за трасе на АМ „Струма“

Изграждането на обходно трасе би било по-евтино, но би генерирало много повече въглеродни емисии, заяви още той

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Изграждането на тунел през Кресненското дефиле е най-добрият и екологичен вариант за трасе на магистрала „Струма“. Това заяви вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов пред БНТ.

Той изрази мнение, че АМ “Струма” в района на Кресна няма как да бъде истинска магистрала, а по-скоро ще бъде скоростна отсечка.

Министърът на околната среда и водите категорично се противопостави на идеята скоростният път да минава през самото дефиле, защото по думите му – това е в нарушение на екологичното законодателство у нас и на Бернската конвенция.

Така остават два варианта – пътната отсечка да минава през обходно трасе или през тунел. Изграждането на обходно трасе би било по-евтино, но би генерирало много повече въглеродни емисии, затова според Сандов, най-добрият вариант е изграждането на тунел.

Разговорите по този въпрос в рамките на кабинета вече са в ход, предстои да бъде потърсено решение. За днес е насрочена среща между министъра на околната среда Борислав Сандов и министъра на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов.

Според Сандов е напълно постижимо АМ “Струма” да бъде завършена с европейски средства в рамките на пълен четиригодишен мандат на това правителство.

- Реклама -spot_imgspot_img
Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук