fbpx
20.2 C
София
20 август 2022 | събота | 06:30

Борислав Сандов спря изпълнението на проекти в Кресненското дефиле

В писмото ясно се посочва, че ЕК очаква от българското правителство нова оценка по Оценка на въздействието върху околната среда

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Спрях изпълнението на проекти в Кресненското дефиле след получено на 27 юли писмо от службите на Европейската комисия (ЕК). Това обяви в профила си във “Фейсбук” бившият вицепремиер по климатичните политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов.

Той пише, че в писмото ясно се посочва, че в изпълнение на европейските директиви ЕК очаква от българското правителство нова Оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) и Оценка за съвместимост с “Натура 2000” на автомагистрала “Струма” за Лот 3.2 в района на Кресненски пролом, като в нея пълно и равностойно се оценят отново всички възможни алтернативи. 

“ЕК недвусмислено подчертава, че не може да се предрешава изборът на алтернативи и че службите на ЕК ще наблюдават отблизо всички действия по проекта, и ще гарантират съответствието с екологичното законодателство, като вземат нужните мерки в тази посока, ако е нужно”, обяснява още Сандов.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img