fbpx
15.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 08:24:36
петък | 27.05.2022 | 08:24:36
15.8 C
София

Борислав Сандов: Принудително спираме дейността на ТЕЦ „Марица 3“ в Димитровград

Нарушено е условието в комплексното разрешително за допустимите емисии на серен диоксид в атмосферата, заяви екоминистърът

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

„От днес принудително спираме дейността на ТЕЦ „Марица 3“ в Димитровград заради нарушения на екологичното законодателство и неспазване на нормите за чистота на въздуха. Нарушено е условието в комплексното разрешително за допустимите емисии на серен диоксид в атмосферата, а също така са констатирани множество неорганизирани емисии от въглищен прах.“ Това заяви в профила си във Фейсбук екоминистърът Борислав Сандов.

Снимка: Личен профил на Борислав Сандов във Фейсбук

„За тези нарушения са съставени редица административни актове и наказателни постановления през последните месеци. Горивната инсталация ще бъде спряна днес чрез принудително извеждане от експлоатация и пломбиране на местата за подаване на гориво (въглища и биомаса). По този начин ще бъдат преустановени нарушенията и ще се предотврати непосредствената опасност от замърсяване на околната среда по компонента атмосферен въздух, с което ще бъде ограничен и рискът за здравето на хората,“ заяви Сандов.

Снимка: Личен профил на Борислав Сандов във Фейсбук

„Превишенията на нормите за серен диоксид са предмет на дело на Европейската комисия срещу България, което е в напреднала фаза и скоро се очаква решение на Съда на ЕС и налагане на санкции на страната ни. Затова и не можем да си позволим да толерираме продължаването на подобни нарушения от страна на който и да е ТЕЦ,“ категоричен е Сандов.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук