fbpx
14.9 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 05:21:42
четвъртък | 26.05.2022 | 05:21:42
14.9 C
София

Борислав Сандов: Коалицията е разклатена от външни и кадрови въпроси

Той потвърди тезата на Христо Иванов, че едни нови избори биха осигурили поле на руското влияние у нас

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Коалицията е разклатена от външни и кадрови въпроси, което не трябва да се случва във време на кризи, през каквото преминава страната ни в момента. Това заяви за БНТ вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов.

“Със сигурност е важно да седнем на масата и да обсъдим въпросите в по-мащабен план. Да анализираме по-добре процесите, да успокоим топката и да намерим пътищата напред, защото сега едно сътресение и една политическа криза със сигурност няма да се отрази добре за държавата. В тази несигурност, е добре да имаме по-стабилна, по-предвидима и по-сигурна среда”, каза Сандов.

Той потвърди тезата на Христо Иванов от “Демократична България”, че едни нови избори биха осигурили поле на руското влияние у нас.

По думите му у нас властва дезинформация, подклаждана от външни фактори и има достатъчно данни, че хора, подпомагани от Кремъл, са се инфилтрирали в социалните мрежи и в някои медии.

Борислав Сандов изтъкна, че вицепремиерът Корнелия Нинова също е жертва на тази вълна от дезинформация заради тезата на БСП против предоставянето на военна помощ за Украйна.

Според министъра на околната среда и водите енергийната криза, провокирана от войната в Украйна работи в полза на зелената сделка и преминаването на България към независими и чисти източници на енергия. Въглищните централи биха могли да се ползват през зимата, когато страната ни има нужда от повече енергия. През останалото време потреблението на ток у нас би могло да се задоволява от АЕЦ “Козлодуй” и енергията, получена от възобновяемите енергийни източници. За целта е нужно да се изградят техническите съоръжения, за което много може да помогнат средствата от Плана за възстановяване и устойчивост.

Войната в Украйна имат пряко отношение към екологията в региона като съществуват рискове за нефтено или химическо замърсяване на Черно море, изтъкна Борислав Сандов. Затова от екоминистерството започват извънреден мониторинг на качеството на водата. За целта ще ползват плавателни съдове на “Гранична полиция”.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

%d bloggers like this: