fbpx
18.2 C
София
сряда | 25.05.2022 | 00:11:20
сряда | 25.05.2022 | 00:11:20
18.2 C
София

Борислав Сандов: България е осъдена за наднормени нива и системно нарушение по отношение на серния диоксид

Това съобщи на брифинг вицепремиерът и министър на околната среда и водите

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

„България е осъдена от Европейския съд в Люксембург за наднормени нива и системно нарушение през последните години по отношение на серния диоксид в югоизточен район. Това е първо решение, то е установително, по тази процедура следва ЕК да установи дали това нарушение е прекратено, в противен случай ни очакват финансови санкции.“

Това съобщи на брифинг вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов.

Вчера министърът обясни, че затварянето на “ТЕЦ Марица 3” в Димитровград е в следствие на нарушение по комплексното разрешително, неизвършени ремонти, произтичащо към замърсяването на въздуха. Не може целият град да страда заради липса на адекватни действия от страна на работодателя. Данните са категорични, че предприятието замърсява въздуха със серен диоксид, каза Сандов.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук