fbpx
26.8 C
София
19 август 2022 | петък | 13:17

Борислав Гуцанов: Ударът на Радев по БСП няма да успее

Има доста съмнения в честността, когато е правен този служебен кабинет, каза организационният секретар на червените

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

“Много хора са пробвали да имат удари срещу БСП, 131 години, и никой не е успял. Няма да бъде и този опит успешен, ако е такъв на президента Радев”. Това каза организационният секретар и член на Изпълнителното бюро на БСП Борислав Гуцанов, който коментира, че има и доста съмнения в честността, когато е правен този служебен кабинет.

Според него странните назначения не се свеждат само до членове на БСП.

“Министърът на електронното управление Георги Тодоров беше председател на борда на директорите на Държавно предприятия “Пристанищна инфраструктура”, което отпусна 435 млн. за одълбочаването на канала във Варна, без търг и без конкурс. Това беше един от най-големите скандали миналата година, заради който той не стана за втори път служебен министър на транспорта. Сега го виждаме като служебен министър на електронното управление“, недоумява Гуцанов.

Спорните моменти около машинното гласуване, които пораждат съмнения у обществото, сега са в ръцете на човек със спорен имидж, а най-важната задача на служебното правителство в момента е да осигури чистотата на изборите, добави той.

Организационният секретар изрази недоумение и по отношение на това как един човек, освободен от вицепремиера и министър на икономиката (Никола Стоянов, бивш шеф на ВМЗ-Сопот, уволнен от Корнелия Нинова, бел. ред), като член на ръководството на военно предприятие, може да бъде върнат като служебен министър в същото министерство, на нейното място.

“БСП през тези 7 месеца в управлението бяхме партията, която не позволи по никакъв начин да има износ на оръжия за Украйна. Декларацията на Народното събрания, която първоначално беше доста остра срещу Русия, беше смекчена, благодарение на парламентарната ни група. Ние бяхме тези, които искахме възстановяването на разговорите с “Газпром” и с всички възможни доставчици на газ в страната ни, за да можем да имаме доставки на газ на възможно най-изгодна цена”, подчерта Гуцанов.

Той припомни, че след  изгонването на руските дипломати, БСП са казали, че няма как Кирил Петков да продължи да бъде министър-председател.

“Ако всички тези неща са против виждането на президента Радев, и ако затова се правят подобни внушения с този служебен кабинет, това е твърде странно”, допълни социалистът.

Гуцанов не изключи възможността членове на служебните кабинети на президента Румен Радев да станат учредители на нови политически проекти, което според него, не се случва без негово знание.

- РЕКЛАМА -spot_img
Росица Лаханова
Росица Лахановаhttp://www.newsone.bg
Росица Лаханова е родена в София. Завършва Журналистика и Българска филология със специалност “Езикознание” . Мечтае да се занимава със старобългарски език, но съдбата я изпраща в телевизията. Работи в сферата на електронните медии от 1999. Била е редактор, сценарист и водещ в сутрешен блок, съботно-неделни и нощни блокове в телевизиите НКТ “Евроком”-София, ББТ, “Диема”, “7 дни”, БНТ. От 1.6.2022 е член на екипа на NewsOne LIVE TV. Обича театъра, конния спорт и бързите коли. Любима книга - “Малкият принц”, верую : най-важните неща се виждат със сърцето.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img