fbpx
18.2 C
София
сряда | 25.05.2022 | 00:05:33
сряда | 25.05.2022 | 00:05:33
18.2 C
София

Борислав Гуцанов: 50 млн. лв. от бюджета са отпуснати за хуманитарна помощ за Украйна

БСП ще гласува против, ако се внесе предложение за даване на оръжейна помощ на Украйна.

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

„50 млн. лева от бюджета са отпуснати за хуманитарна помощ за Украйна. Позицията на БСП е пределно ясна – ние няма да участваме под каквато и да е форма или начин във военния конфликт – против сме даването на оръжия или друга помощ, с изключение на хуманитарната“, това заяви членът на Изпълнителното бюро на БСП и председател на парламентарната комисия по транспорт Борислав Гуцанов в ефира на NOVA.

На въпроса дали БСП ще седне на масата за преговори с колегите си от „Демократична България“ социалистът посочи, че по темата позицията на БСП е твърда. Гуцанов даде пример с член 5 на Вашингтонския договор, който все още не е влязъл в сила.

„Русия и Украйна са в конфликт, в който не участва НАТО. Да не говорим, че този конфликт е много по-глобален. Не виждам защо ние в момента трябва да влизаме в него толкова рязко и ясно“, каза председателят на транспортната комисия. По думите му нещата са ясни от договорна гледна точка.

Гуцанов беше категоричен, че БСП ще гласува против, ако се внесе предложение за даване на оръжейна помощ на Украйна.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук