fbpx
26.8 C
София
15 август 2022 | понеделник | 18:04

Борис Джонсън ще бъде премиер до 5 септември

Консервативната партия заяви, че гласуването по пощата на партийните членове ще бъде избор между двама кандидати, които ще бъдат излъчени в рамките на ускорена процедура

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Британската Консервативна партия ще обяви на 5 септември заместника на премиера Борис Джонсън след гласуване сред членовете си. Днес Греъм Брейди обяви, че правилата за графика по гласуването са одобрени. Това стана след среща с новото ръководство на групата.

Консервативната партия заяви, че гласуването по пощата на партийните членове ще бъде избор между двама кандидати, които ще бъдат излъчени в рамките на ускорена процедура за намаляване на броя на кандидатите за поста. До момента 11 души вече са заявили участие в надпреварата за премиерското кресло.

До момента, най-популярни сред консерваторите кандидати са сегашният външен министър Лиз Тръс и подалият оставка финансов министър Риши Сунак, който води в класацията.

Първото гласуване ще се проведе в сряда, а следващите ще бъдат насрочени, като Борис Джонсън ще оглавява правителството до обявяване на името на следващия премиер.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img