fbpx
26.8 C
София
15 август 2022 | понеделник | 18:35

Борис Джонсън си отива. Какво идва след него?

Министърът на отбраната Бен Уолъс излиза начело в анкетите като верен на  Борис Джонсън, но заяви, че трябва да обсъди въпроса със семейството си

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Борис Джонсън обяви, че остава на поста до есента а новото му правителство няма да да променя политиката си.

Въпреки че много имена се спрягат за лидерския пост, малко са тези, които заявиха намерението си. 

Председателят на парламентарната комисия за външни работи Том Туджендхат обяви, че ще се кандидатира с думите, че е „време за обновление“. На практика това е първото официално заявление.„Служил съм в армията, служил съм и в парламента. Надявам се, да служа вярно и като премиер“. Казва той

Скай нюз съобщи, че министърът на транспорта Грант Шапс е сигурен кандидат и че бившият здравен министър Саджид Джавид също ще участва в надпреварата. 

Има и няколко потенциално силни кандидати, като Доминик Рааб, който по принцип замества Борис Джонсън, както и уволнения в сряда вечерта от Джонсън Майкъл Гоув. Те обаче за момента не дават признаци за заявка.

Министърът на отбраната Бен Уолъс излиза начело в анкетите като верен на  Борис Джонсън, но заяви, че трябва да обсъди въпроса със семейството си. 

Разнопосочни са и реакциите. Докато в Украйна тъгуват за съюзника, то в Москва ликуват, наричайки оставката му справедлива награда.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img