fbpx
18.6 C
София
14 август 2022 | неделя | 21:57

Борис Джонсън подаде оставка

Джонсън дори уволни приближеният си Майкъл Гоув, който по-рано го бе посъветвал да се оттегли

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Само преди ден Джонсън заяви, че остава на поста си въпреки нарастващия бунт в собствената му Консервативна партия и поредицата от оставки, включително на министрите на финансите Риши Сунак и на здравепозването Саджид Джавид.Но 53 оставки само за ден го принудиха да отстъпи.

В Камарата на общините в сряда Джонсън бе запитан от негов депутат дали има нещо, заради което може да подаде оставка: на което премиерът отговори че има подкрепата на народа и е длъжен да продължи.

Джонсън явно не само, че не се притесняваше от валящите оставки, но дори уволни приближеният си Майкъл Гоув, който по-рано го бе посъветвал да се оттегли. 

Десетките оставки на министри, заместник-министри и партийни служители в края на краищата обърнаха посоката на събитията.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img