fbpx
More

  Борис Джонсън губи все повече подкрепа сред своите

  През последните дни след по-трезва преценка редица депутати открито заявиха, че с поведението си Джонсън нанася прекалено голяма вреда на партията

  Във Великобритания вече станаха 11 депутатите от Консервативната партия на премиера Борис Джонсън, поискали  публично оставката му след публикуването на доклада на държавния служител Сю Грей за събиранията на Даунинг стрийт по време на локдаун. Според някои медии вече са подадени 54 писма с искане на вот на недоверие в премиера, колкото са необходими за задействане на процедурата.

  Някои политически наблюдатели изразиха мнение след излизането на доклада на Сю Грей миналата сряда, че премиерът ще оцелее, защото не последва особено бурна реакция в редиците на консерваторите.

  През последните дни след по-трезва преценка обаче редица депутати открито заявиха, че с поведението си Джонсън нанася прекалено голяма вреда на партията.

  В понеделник още трима видни депутати призоваха премиера да си подаде оставката.

  Бившият правен съветник Джеръми Райт заяви, че премиерът трябва да се оттегли в името на запазването на доверието в инстутициите и управляващите.