4.9 C
София
събота | 04.12.2021 | 13:01:05
4.9 C
София
събота | 04.12.2021 | 13:01:06

Бордът на Международния валутен фонд заседава по казуса с Кристалина Георгиева

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Бордът на Международния валутен фонд ще заседава днес по казуса с управляващия директор Кристалина Георгиева, съобщава БНТ, позовавайки се на източник на „Ройтерс“.

По-рано Георгиева беше изслушана по външен доклад, който твърди, че е оказвала натиск над служители на Световната банка за промяна на данни в полза на Китай. Тя категорично е отрекла обвиненията и е заявила, че адвокатската фирма е окачествила погрешно нейните действия като ръководител на Световната банка, получила е и уверение, че не е обект на разследване.

Георгиева е посочила, че нейни изказвания са извадени от контекста, била е подведена, че показанията ѝ имат конфиденциален характер и не е получила възможност да се увери в точното им предаване.

https://www.newsone.bg/kristalina-georgieva-zayavi-che-advokatska-kastha-e-opisala-pogreshno-dejstviyata-j/

Източници на „Ройтерс“ твърдят, че тя получила подкрепа от представителите на Европа, Близкия изток и Африка, докато Съединените щати са останали по-резервирани.

Бордът иска да разгледа случая преди годишната му сесия със Световната банка в началото на другата седмица.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук