fbpx
27.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 17:06:14
четвъртък | 26.05.2022 | 17:06:14
27.8 C
София

Болшой театър отмени представления на режисьори, обявили се против войната в Украйна

Решението за отпадането от афиша на двата спектакъла предизвика недоволството на притежателите на билети

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Руският Болшой театър отмени представления на двама режисьори, обявили се против войната в Украйна, предаде Ройтерс.

От афиша за този месец са свалени операта “Дон Паскуале” на Тимофей Кулябин, както и балетното представление “Нуреев” на Кирил Серебренников. Не се посочва причина за това решение. 

В профила си в Инстаграм Кулябин изрази солидарност с Украйна и осмя начина, по който Русия описва действията си там. В публикацията режисьорът показа версия на обработена корица на “Война и мир” на Лев Толстой, на която първата дума на заглавието е заменена със “Специална операция” – термин, който Кремъл използва за нашествието.

Серебренников пък заяви в интервю за телевизионния канал “Франс 24” миналия месец, че “е съвсем очевидно, че Русия започна войната” и тя разбива сърцето му.

“Война е, убиват се хора, това е най-лошото нещо, което някога може да се случи с цивилизацията, с човечеството… Това е хуманитарна катастрофа, реки от кръв”, заяви той.

И двамата режисьори в момента се намират извън Русия, отбелязва Ройтерс. 

Вместо “Дон Паскуале” и “Нуреев” на сцената на Болшой театър ще бъдат изиграни „Севилският бръснар” и “Спартак”. 

Решението за отпадането от афиша на двата спектакъла предизвика недоволството на притежателите на билети за тях. Много от хората искаха да знаят причините за това. 

“Какво неуважение към зрителите и артистите!”, възмути се жена, представила се с името Валерия, в канала на Болшой театър в Телеграм, допълва БТА. 

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук