3.12.2022 | събота | 04:20

Бойко Рашков: Предстоят промени в ръководството на МВР

Публикувано:

Сподели поста:

Започват промени в ръководния състав на МВР. Това обяви вътрешният министър Бойко Рашков. Той каза още, че кабинетът му е дал пълен кредит на доверие в решаването на кадрови въпроси в интерес на ведомството и обществото.

„Никой не ми налага. Трябва да има промяна и ще направя такива промени в интерес на работата, не защото един или друг не ми харесва, а защото трябва да има повече енергия в политическия кабинет, в ръководството на министерството, чакат ни доста динамични времена“, добави Рашков в интервю за БНР.

Той потвърди, че промени ще има и на ниво заместник министри.

Рашков допълни, че вече има резултати от дейността на регионалните структури, като предстои годишен анализ на работата на местните звена, който ще определи дали ще бъдат заменяни ръководители на дирекции.

„По същия начин ще оценим и тези, които са ръководители на националните служби и главни дирекции. Трябва да се ускорят някои процеси в Агенцията за сигурност в нашата страна, преди всичко кадровите решения. 6-7 месеца вече има хора, които са много близо до онези, които бяха отстранени от ръководството на Агенцията за национална сигурност, които бяха в дългосрочни отпуски до септември. Там останаха лица, тясно свързани с тези хора“, коментира Бойко Рашков.

Той допълни, че силовото министерство се нуждае от анализ на административния му капацитет.

„Министерството отдавна не е търпяло каквито и да е промени и в момента е с огромен състав от близо 50 000 души, от които по-малко от половината са полицейски служители. В структурата на МВР има служби, които не са чисто полицейски“, твърди Рашков.

Според него тези структури могат да бъдат отделени от министерството, без да се нарушават нито неговите функции, нито оперативните възможности на звената.

Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
София
облачно
5.1 ° C
5.6 °
4.8 °
90 %
1kmh
100 %
сб
8 °
нд
7 °
пн
8 °
вт
9 °
ср
8 °

Прочети още

Румен Радев: Вместо европейска солидарност, България получава цинизъм!

Президентът Румен Радев разкритикува думите на премиера на Нидерландия Марк Рюте, който разкритикува България, че всеки може да...

Какво да гледаме в HBO max през декември

Сред акцентите в празничния месец са блокбастърът Морбиус с Джаред Лето и филм-изненада, който ще бъде наличен на 16 декември....

„Брансън“ дебютира днес в HBO max

„Брансън“ - документалната поредица за световноизвестния предприемач дебютира в HBO Max „Винаги съм вярвал, че животът ти не е пропилян,...

Осем филма за празниците, които някои не биха харесали, но – струва ни се – на вас ще ви допаднат

Балът на чудовището, Братя Грим, Американски пай и още нетрадиционните кинопредложения от менюто на TV1000 Освен мигащите светлинки по...