fbpx
27 C
София
12 август 2022 | петък | 15:45

Бойко Рашков: Мисля, че трябва да се насочим с определени сили към “Булгартрансгаз” и към някои други насоки

„До момента не ми е докладвано в МВР да е постъпил списък с лица от прокуратурата“, коментира министър Рашков

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

„До момента не ми е докладвано в МВР да е постъпил списък с лица от прокуратурата“. Това каза вътрешният министър Бойко Рашков, съобщи БТА. Коментарът му е повод списък с 19 лица, предадени от премиера Кирил Петков на прокуратурата. „На нас в голяма степен тези имена са ни известни“, посочи Рашков.

Той коментира и “сагата с газта в нашата страна”: “Мисля, че трябва да се насочим с определени сили към “Булгартрансгаз” и към някои други насоки”. По думите му МВР ще осъществи сериозна проверка по някои линии в енергетиката, като едно от тези направления ще бъде Помпено-акумулираща водноелектрическа централа “Чаира”. Рашков посочи, че там има съмнения за извършвани нарушения.

Във връзка с разследването за нарушения при строителството на АМ “Хемус” вътрешният министър Рашков каза, че по линия на Лот 5 се осъществяват много активни действия по разследване, и “в скоро време ще можем да информираме за нови разкрития”. “Действаме и по някои други отделни събития или случаи по автомагистралите, свлачищата и язовирите, които е било планирано да бъдат ремонтирани”, каза още той.

„По втората линия на разследване, което се води от Главна дирекция “Национална полиция”, обхващащо цялостното административно придвижване на документацията и възлагането на строителство по всички лотове, материалите са предадени на 8 декември 2021 г. на прокуратурата и оттогава не са давани указания към структурите на МВР, нито има информация какво е предприела прокуратурата“, коментира говорителят на ведомството Явор Симов. Той добави, че в средата на декември е била предадена на прокуратурата и проверка за няколко язовира, за които имаше сигнали, че са усвоявани парите по същия начин, авансово. По думите му за тази проверка също няма данни какво се случва.

- РЕКЛАМА -spot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img