fbpx
26.8 C
София
15 август 2022 | понеделник | 18:11

Бойко Рашков изпрати писмо до главния прокурор

Причината е казусът с Бранимир Балачев от ПГ на ГЕРБ

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Вътрешният министър в оставка Бойко Рашков изпрати отворено писмо до главния прокурор Иван Гешев. Поводът е отказ на прокуратурата да разследва депутат, нарушил COVID карантината.

Депутатът е Бранимир Балачев от ПГ на ГЕРБ за когото се твърдеше, че в началото на годината е нарушил предписанията на РЗИ. По времето, когато е трябвало да бъде в изолация, се е явил като адвокат по дела в Районния съд във Варна.

В  писмото до главния прокурор, Рашков пише : На 21.02.2022 г. Вие, а на 01.03. т. г. и Софийска градска прокуратура , сте сезиран от МВР за преценка да започне ли разследване за престъпление по чл. 355, ал. 2 НК и да се снеме ли имунитета на Б.Н.Б. – народен представител от ПП „ГЕРБ“. Въпреки че е бил заразен, г-н Б. е нарушил законовите правила и съзнавайки, че е носител на болест с тежки последици, е контактувал с неограничен брой граждани и е поставил в риск живота и здравето им”, изтъква вътрешният министър в оставка.

През април Софийска градска прокуратура отказа да образува досъдебно производство срещу депутата, нарушил карантината си в края на януари 2022. Тогава държавното обвинение прецени, че  “деянието не представлява престъпление поради малозначителност”.

- РЕКЛАМА -spot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img