Бойко Рашков проведе среща с министъра на вътрешните работи на Турция Сюлейман Сойлу. В рамките на срещата бяха обсъдени актуални въпроси на двустранните отношения в областта на вътрешните работи и сигурността. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Двете страни изразиха висока оценка за конструктивния политически диалог и партньорство между България и Турция. Поставиха акцент върху ключовото значение на сътрудничеството и обмена на опит при справяне с общите предизвикателства, сред които са нелегалната миграция и противодействието на трансграничната организирана престъпност.

В този контекст беше обсъдено сътрудничеството в областта на охраната на границата, като бе отчетена необходимостта от гъвкави решения и важността на преките контакти. Изтъкнато бе ключовото значение на доверието и професионализма в двустранните отношения. Министрите изразиха готовност за продължаване на редовния диалог на всички равнища, както и за неговото разширяване и задълбочаване, включително в нови области от взаимен интерес.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here