2.12.2022 | петък | 01:02

Бойко Рашков: Гласувах за по-добрия кандидат, проблемите с Турция ще отшумят

Публикувано:

Сподели поста:

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков гласува на втория тур за президент и вицепрезидент. Той сподели, че е подкрепил кандидата, за когото няма съмнения за връзка със структури, които са дискредитирали политическия и икономически живот на страната.

„Гласувах за по-добрия кандидат. Гласувах за опита, който е така необходим на нашата страна. Ние трябва да вземем мерки за ускорено развитие. За целта ни трябва доказан ръководител, ръководител с опит. Нямаме време за експерименти“, обясни той.

Рашков каза, че е в течение на протеста, който целеше да се противопостави на изборния туризъм от Турция към България. Недоволни граждани блокираха за кратко пътя от Капитан Андреево към вътрешността на страната.

„Протести е имало и ще има. Всеки гражданин има право да протестира. Ще направим всичко възможно тези протести да не пречат на изборния ден. Там, където получим информация, че се извършват действия в разрез със закона, ще вземем мерки. Не ми се иска в изборния ден за държавен глава, да имаме проблем с недопускане на свободното движение на хора в страната. Ще се опитаме елегантно да решим въпроса“, каза Рашков.

Служебният вътрешен министър обясни, че напрежението между София и Анкара от последните дни ще отмине и подчерта, че българската страна е в постоянен контакт с турския вътрешен министър и посланика на страната у нас. По негови думи, добросъседските отношения между двете държави ще се запазят.

Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
София
облачно
1.7 ° C
3.4 °
1.5 °
87 %
1.5kmh
100 %
пт
7 °
сб
7 °
нд
7 °
пн
7 °
вт
6 °

Прочети още

Весела Лечева: „Обнадеждена съм, че до края на годината „Арена София“ ще има нов генерален спонсор“

Весела Лечева: „Обнадеждена съм, че до края на годината „Арена София“ ще има нов генерален спонсор“

Никола Стоянов ще открие нова инвестиция за 16 млн. лева в Индустриална зона – Божурище

Никола Стоянов ще открие нова инвестиция за 16 млн. лева в Индустриална зона - Божурище

Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на Еврогрупата Паскал Донаху

Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на Еврогрупата Паскал Донаху