2.12.2022 | петък | 01:07

Бойко Рашков: Бившият шеф на „Автомагистрали“ е напуснал България, след като поискахме да му зададем няколко въпроса

Публикувано:

Сподели поста:

Бившият шеф на „Автомагистрали” Стоян Беличев вече не е в България. Това съобщи днес министърът на вътрешните работи от служебното правителство Бойко Рашков. Заради отсъствието му не може да бъде разпитан във връзка с проверката за изграждането на магистрала „Хемус“. „Освен, ако не се е завърнал“, допусна все пак Рашков.

Според него, МВР е получило информация, че Беличев е напуснал страната „в момента, в който ГДБОП започна активни действия, във връзка с изясняването на всички аспекти от сключването на договорите с различни фирми на Лот 5″.

Рашков допусна, че това е станало след пресконференция, на която е казал, че към Беличев трябва да бъдат отправени въпроси. „Очевидно няма желание да отговаря на каквито и да е било въпроси”, допълни Рашков.

В момента съм на семейна почивка, връщам се в събота, не съм избягал от България, обяви по повод думите на Рашков, че е напуснал страната Стоян Беличев, цитиран от „24 часа“. Още преди няколко дни ме потърсиха от полицията и аз им казах, че съм на почивка, че се връщам в събота и съм готов да отговоря на въпросите по всяко време, когато им е удобно, заяви Беличев. Той допълни, че не се крие и че няма от какво да се притеснява, нито има намерение да не се връща в България.

Беличев коментира и твърденията на Рашков, че въпреки че магистрала няма и не е ясно кога ще бъде построена, се оказва, че са дадени авансово големи суми не само за строежа, но дори и за озеленяване по трасето на “Хемус”. Бившият шеф на Автомагистрали твърди обаче, че за магистралата има график за строежа и в него се посочва кога започва и подготовка за озеленяването. „Поръчва се по-рано отглеждането на десетки хиляди дървета и друга растителност, за да може тя да е готова за засаждане, когато приключи работата по трасето. Не е възможно да се осигури толкова растителност, ако предварително не се поръча нейното отглеждане“, допълни Беличев.

Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
София
облачно
1.7 ° C
3.4 °
1.5 °
87 %
1.5kmh
100 %
пт
7 °
сб
7 °
нд
7 °
пн
7 °
вт
6 °

Прочети още

Весела Лечева: „Обнадеждена съм, че до края на годината „Арена София“ ще има нов генерален спонсор“

Весела Лечева: „Обнадеждена съм, че до края на годината „Арена София“ ще има нов генерален спонсор“

Никола Стоянов ще открие нова инвестиция за 16 млн. лева в Индустриална зона – Божурище

Никола Стоянов ще открие нова инвестиция за 16 млн. лева в Индустриална зона - Божурище

Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на Еврогрупата Паскал Донаху

Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на Еврогрупата Паскал Донаху