fbpx
18.2 C
София
сряда | 25.05.2022 | 00:40:16
сряда | 25.05.2022 | 00:40:16
18.2 C
София

Бойко Ноев за военната помощ за Украйна: Неутралитет в момента означава заплаха за националната сигурност

България може да даде на Украйна всичко, от което се нуждае, коментира Бойко Ноев, експерт по национална сигурност и бивш министър на отбраната

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

“Всичко, което се случва в момента у нас, не е просто спор дали да дадем военна помощ. В България отново се възроди политическото противоборство по големия стратегически въпрос – къде принадлежи нашата държава? Дали България принадлежи към демократичния свят или принадлежи към Кремъл? България може да даде на Украйна всичко, от което се нуждае”. Това коментира Бойко Ноев, експерт по национална сигурност и бивш министър на отбраната в “Денят започва” по БНТ.

“Националният интерес всички го интерпретират различно. Според някои националният интерес е да се снишим и да не даваме нищо, да се пазим – това са привържениците на неутралитета”, каза той.

Според Бойко Ноев неутралитет в момента означава заплаха за националната сигурност. Колкото повече България се снишава, толкова повече се изостря апетитът на путинистите да влияят върху българския политически живот, добави Бойко Ноев.

“България трябва да бъде на висотата на морала в момента и да подкрепи жертвата на една агресия. Кирил Петков търси всякакъв възможен начин да остане на власт и да търси компромиси между различните политически тенденции”, смята Бойко Ноев.

По думите му българският парламент не е способен да вземе важно решение и изолира България в Европейския съюз.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук