“Днес е исторически ден, истински исторически ден за Европа и света, защото има възможност Украйна, Молдова, Република Северна Македония и Грузия, с различен статут, но съюзът да стане много по-силен. Аз проведох много разговори тези дни. Знаете, че ние сме убедени европейци и знаем, че това е най-правилното.“

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира отново темата Северна Македония и френското предложение за спора със Скопие, предаде БНТ.

„От сутринта пак слушахме обяснение на министър-председателя, че това днес не може да се случи. Обвинения кой страхлив – кой смел. Приемам, че ние сме страхливите, той е смелият, той е героят. Нека влязат те в парламента, нека дадат те предложението, нека изцяло успехът да е техен. Нека ми стоят пред къщата на мене, да ме наричат предател.

Но ние знаем като партия, че това е най-доброто за България, за съседите, за РСМ и трябва да се възползваме от френското председателство и да го направим днес. Умолявам ги – спрете да изричате квалификации – вие сте смелите, вие сте готините, вкарайте го в зала. Вие ще оберете аплодисментите на целия ЕС. Аз да имах такава опозиция, щях да карам сигурно 50 години премиерство,“ заяви Борисов.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here