fbpx
More

  Бойко Борисов за отсрочката на петролното ембарго: Кабинетът “Петков” явно е поел някакво обещание

  Лидерът на ГЕРБ коментира и скандала с украинските бежанци

  Според лидера на ГЕРБ Бойко Борисов кабинетът “Петков” явно е поел някакво обещание и затова е получил отсрочка за ембарго над руския петрол до 2024 г. Борисов заяви, че в страната ни има рафинерия и пристанища, и на практика може да доставя по-евтин петрол от където си поиска.

  По време на конгреса на Европейската народна партия в Ротердам, на който се избира и нов президент на партията, лидерът на ГЕРБ разговаря с председателката на Европейския парламент Роберта Мецола и с единствения кандидат за президент на ЕНП – Манфред Вебер.

  Те са обсъдили скандала с настаняването на украинските бежанци в България, предаде БНТ.

  „Поредният провал- както във всяко едно отношение. За да се покажат пред света, че са много готини, извинявам се за жаргона – ги пуснаха в 4-звездни хотели. Сега ще ги пращат на палатки. Ние месеци наред обяснявахме, че да разбирам- дошли през нощта, настаняват ги, даваш им петзвезден хотел да се оправят хората и след това трябва да има програма по настаняване, програма къде ще работят, къде ще учат децата, къде ще има медицинските им осигуровки,“ каза Борисов.

  „Те ги оставиха на курорт и сега точно почва курортния сезон, идват или са дошли вече и туристите и оле мамо какво стана. Скандално поведение на тази въпросна госпожа, наречена вицепремиер. С това страшно изражение на някакво нескопосано видео – плаши, обяснява, държи се арогантно. В други времена мой министър с такова поведение вече нямаше да е министър, заяви Бойко Борисов.