„За 3 минути премиерът Кирил Петков каза 12 неистини в телевизионно предаване в петък.“ Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който коментира актуалните политически теми от седмицата.

Борисов призова управляващите веднага да си ходят. Той прикани Кирил Петков да се държи сериозно по повод твърдението си, че ГЕРБ, ДПС, ИТН и „Възраждане“ са били мафия.

„Ако това е вярно, ако направите проверка в Гугъл, ще видите, че италианската, албанската мафия са нищо в сравнение с нас. Защото тази мафия ще наброява над 1,5 милиона души. Дръжте се сериозно!“, апелира Борисов.

Той категорично отхвърли твърденията на управляващите, че се е създала някаква нова коалиция и коментира защо тяхната се е разпаднала.

„Тази коалиция се разпадна, защото беше абсолютно безпринципна, на уж левите с уж десните“, заяви той и добави, че те си отиват, тъй като и самите те вече не си вярват.

Той коментира и приетата актуализация на бюджета.

„Четирите партии си гласуваха бюджета, а пред хората заявиха, че опозицията е в коалиция. Това е шизофрения. Председателят на парламента се държи арогантно“, каза Борисов.

Лидерът беше категоричен, че никой не иска да плащаме газ – четири пъти по-скъп, както и гориво с над 1 лев кражба.

„Те не отговарят какво става с танкера. Какво ще стане след юли, след август с природния газ. Сложили са си една маска „Борци срещу корупцията“, коментира още той.

Борисов заяви, че ако те са били в управлението е нямало да позволи да вдигнат цената на тока, защото и миньорите, и АЕЦ-а са български.

Лидерът на ГЕРБ говори и по външнополитически теми. Той застана твърдо зад евроатлантическия път на България.

„Политическият свят се променя с часове. Русия е агресор и това го казвам ясно. Светът е разделен. Не може да има референдум за НАТО в България. Ние не можем да подкрепим такова нещо. Всеки, който подкрепя евроатлантическите политики, е наш партньор, независимо кой е лидер на тази партия“, заяви Борисов и подчерта, че съюзниците трябва да се избират по темелите на техните партии, а не по личните отношения между лидерите им.