fbpx
More

  Бойко Борисов: Открихме 228 други машини извън тези за гласуване (ОБНОВЕНА)

  "Моят противник е Радев, а Рашков е просто едно изпълнителче на мръсни поръчки", каза лидерът на ГЕРБ

  Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви пред журналисти, че в склада, в който се съхраняват машините за гласуване, има 228 устройства в повече.

  “В този склад се съхраняват машините, с които ще се гласува на 14 ноември. Аз твърдя, че извън тези машини има 228 някакви други, които са минали през митниците, дошли са тук и са в същия склад, където трябва да са останалите узаконени машини”, указа той.

  Борисов посочи, че е разбрал за тези машини от висши служители в МВР, които са възмутени от Бойко Рашков.  

  “Предупредиха ни, че 228 машини по 1000 гласа правят 228 000, една парламентарна група. Не случайно толкова партии, едната от тях се врътна, когато поискахме да се броят контролните разписки”, разкри той.

  По думите му с тези машини могат да правят каквото искат и е убеден, че това което се случва със сигурност не е в тяхна полза.

  Складът, в който се съхраняват машините за гласуване
  Складът, в който се съхраняват машините за гласуване.

  “Да не излязат с номера, че те са за Грузия, Албания. Тези машини нямат място в този склад”, отсече Борисов.

  Той поиска да получат обяснение за случващото се.

  Според Тома Биков, не е ясно дали в тях не са вече набити резултатите за определени политически сили, къде ще бъдат използвани, ще бъдат ли използвани. Доколко те не са подменени със сертифицирани машини и не са изпратени в чужбина. Това е огромен скандал.

  “Нашето искане е да се отвори този склад, да се преброят машините, да се види дали тези 228 машини са все още тук. След това много ясно да бъде обяснено каква е била целта на тяхното съхраняване тук и изобщо какво правят тук тези машини“, каза Биков.

  От своя страна Георг Георгиев определи случващото се като “Костинброд 2”.

  “Никой до момента няма обяснение поради каква причина се налага тези 228 машини, извън поръчаните. Всеки може си направи една елементарна сметка какво евентуално се планира“, заяви той и припомни какво се е случило през 2013 г., по време на “Костинброд”.

  Той показа снимки как се товарят машини в камион, който след това пое в неизвестна посока.

  Бившият премиер разкри, че ЦИК е сезирала ДАНС, тъй като тези допълнителни машини не са част от договора, но ДАНС не е предприела нищо. Председателят на ГЕРБ алармира, че в момента, в който са пуснали прессъобщението до медиите, са пристигнали екипи на полицията и на DHL, които са започнали да вадят някакви кашони. Той призова журналистите да влязат в склада и да попитат дали наистина има 228 допълнителни машини.

  “Обръщаме се единствено към народа. Неслучайно не искаха да броим контролните разписки. Партиите на Румен Радев бяха против контролните талони да се броят. Те като си знаят, че имат 228 машини начукани или ще си ги начукат, като решат, затова партията на Слави се врътна за броенето на разписките”, каза още той.

  Борисов заяви, че всичко това се прави в полза на Румен Радев.

  “Паралелно трябва да се знае, че Петър Кънев, кандидат-депутатът от БСП, който вчера беше плътно до Радев, получава милиони, за да печати бюлетини за изборите. Все едно ще гласуваме с бюлетини. Лапаница. Голяма лапаница”, коментира той и продължи: 

  “Могат да сложат на Радев 228 000 гласа, когато си поискат. За мен изборите вече са компрометирани. Толкова гласове ще ни се отразят и на нас, въпреки че ние пак ще ги бием с много”, поясни лидерът на ГЕРБ.

  Борисов каза, че негов противник е Радев, а Рашков е просто “едно изпълнителче на мръсни поръчки”, отсече той.

  Лидерът на ГЕРБ обяви още, че утре ще говорят по темата за полицейското насилие.