fbpx
17.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 02:43:17
петък | 27.05.2022 | 02:43:17
17.8 C
София

Бойко Борисов в Хасково: В момента “всичко катастрофира”

Лидерът на ГЕРБ се обърна към членовете и симпатизантите на партията с думите, че управляващите трябва да бъдат оставени да се сринат докрай

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

“В момента положението е катастрофа. Всичко катастрофира и няма оправяне”,  заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред членове и симпатизанти на партията в Хасково. “Милиарди прибират, ще раздържавят това, което е най-ценно и ви носи приходи, и ще оставят на някой след това да опъва каиша. Но това няма да сме ние”, каза бившият премиер, като визира Електроенергийния системен оператор и газопреносната мрежа. 

Миналата година ние оставихме пълен фискален резерв – 11-12 милиарда, оставихме един милиард лева, за да достроят магистрала “Хемус”, и 1,2 милиарда лева да се построи водоснабдяването и канализацията, каза Борисов. По неговите думи, сега правителството харчи пари, които не е изкарало и които после трябва всички ние да връщаме. “Ще ги изядем сега, инфлацията ги стопява, но после заемите и лихвите се връщат. Вече и банките не искат да отпускат пари”, каза  лидерът на ГЕРБ. Според него президентът Румен Радев “трябва да понесе отговорността за тези, които е довел”.

Борисов се обърна към членовете и симпатизантите на партията с думите, че управляващите трябва да бъдат оставени да се сринат докрай. Той добави, че сегашната власт има много могъщи покровители, много пари на олигарси, но хазната вече е празна.

Борисов е в Хасково с част от парламентарната група на ГЕРБ и бивши свои министри. “Нашият кораб на държавата вече няма капитан”, заяви бившият здравен министър Костадин Ангелов. “Живеем в държава на държавната измяна”, каза депутатът Десислава Атанасова. По думите на бившия вицепремиер Томислав Дончев в Плана за възстановяване и устойчивост има лобистки и корупционни моменти. Провалът на управляващите не е нашият успех, коментира Дончев, цитиран от БТА.  

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук