fbpx
5.7 C
София
петък | 20.05.2022 | 07:13:18
петък | 20.05.2022 | 07:13:18
5.7 C
София

Бойко Борисов: Управляващите обслужват Путин за сметка на потребителите

Според лидера на опозиционната партия управляващите крият, че отново държавата ще закупува руски газ

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов отново отправи критики към правителството заради ситуацията със спрените доставки на газ за България от страна на руската компания “Газпром”. Според лидера на опозиционната партия управляващите крият, че отново държавата ще закупува руски газ, но през посредници, което ще повиши значително цената му. 

Обслужват Путин за сметка на българския потребител, заяви Борисов. Той се позова на медийни публикации, според които компанията МЕТ е подставен играч на “Газпром” и има договорка с руския монополист да пренася негов природен газ. 

Там са мислители, които в схемите нямат равни, каза Борисов за управляващите. Всеки ден затъват по-дълбоко с изказванията, допълни още той. 

Борисов посочи, че в Плана за възстановяване и устойчивост е предвидено стратегическата инфраструктура за енергийна сигурност на България да се извади от забранителния списък за приватизация.

Лидерът на ГЕРБ оправи и критиките към управляващите за увеличаването на държавния дълг. От първия ден на едно ново правителство данъкоплатците ще започнат да връщат милиарди и не може да се правят никакви политики, смята той.

Народните представители от ГЕРБ-СДС и бивши министри на икономиката Делян Добрев и Теменужка Петкова също посочиха, че страната ни отново ще купува руски газ, но на по-високи цени, допълва БТА. 

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук