fbpx
More

  Бойко Борисов: С всяка мярка на управляващите се увеличава инфлацията

  Той критикува управлението на държавата и отправи множество въпроси, сред които: „Какво стана със зърното?“

  С всяка мярка на управляващите се увеличава инфлацията, каза пред членове и симпатизанти на ГЕРБ в Шумен председателят на партията Бойко Борисов. 

  Според него няма финансист, който да не забелязва тази управленска грешка. „Те акумулират едни средства в бюджета, но те са за сметка на хората. Това се ремонтира с много, много постна пица. Даже коричка хляб ще бъде след това управление. Ние искаме да предупреждаваме. Нека си управляват както искат. Българите да знаят, че търпението им струва милиарди, които нямат оправяне“, заяви Борисов.  

  По думите му, „колкото повече обедняваш, вместо да свиваш разходите,  ти толкова повече залагаш за следващите месеци и години. Това се нарича инфлация. Между нула и три процента трите ни правителства сме държали инфлацията“, посочи  Борисов.  

  Според него „ще обеднеем жестоко и трябва да търсим някой като Дянков, не като Ананиев. Затова да ме бутате да правим вот на недоверие, да ми говорите за предсрочни избори – не участвам. Това, което причиняват в момента, народът ако не скочи веднага, през септември-октомври ще дойдат и сметките за парното“. 

  „От всичко, което виждам, паниката сред тези момчета, тази жестокост в очите на началници на кабинети, те говорят с ярост, с омраза. Млади хора, вместо да говорят за любов, за обич, за разбирателство. Тази ярост и злоба идва от паниката, която усещат, жегата, която идва от народа, от магазините, от всичко; понеже са поели ангажименти, които явно не могат да изпълнят”. Изведнъж да искаш и Консултативен съвет за национална сигурност, месеци след предишния, по същата тема, да се решава структурен въпрос, който зависи само от правителството, показва само едно – слабост, голяма слабост“, каза още Борисов, цитиран от БТА. 

  Той критикува управлението на държавата и отправи множество въпроси, сред които: „Какво стана със зърното?“, „Как ще намаляват и връщат пари от горивата?“, „Къде е борбата с корупцията; за една година какво разкриха?“, “Коя комисия те не засекретиха, свързана с тяхното управление?“.