27.01.2023 | петък | 13:58

Бойко Борисов: Радваме се, че ни оставиха живи! Ако се окаже, че сме първи, ще поканим за кабинет всички подред

Публикувано:

Сподели поста:

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира, че резултатите от парламентарните избори към момента отреждат на партията му позицията на първа политическа сила, но обяви, че партията му е била подложена на огромна “репресия” и “насилие от цялата администрация на Румен Радев”.

“Ниската активност показа тотално несправяне с изборите на този служебен кабинет. Нямаше място, където машините да не дадат проблем. Ще останем и в световната история – полицията гони жена, тя си яде квитанцията. Дотам я доведохме”, коментира Борисов.

Бившият премиер заподозря, че ще се повторят резултатите от предишните избори.

“Всички агенции дадоха 8% преднина на ГЕРБ. В последния момент тази преднина започна да се топи. Преди бяха “Има такъв народ”, сега са “Продължаваме промяната. Най-вероятно резултатите от чужбина ще помогнат да се повтори същият сценарии”, заяви Борисов.

Според него “Продължаваме промяната” не е дала ясен отговор на въпроса как ще се справи с кризите в страната, но съжали резултата на “Демократична България”.

“Да имаш претенция, че си най-можещия, а народът да ти отреди такова място. Мъчно ми е за тях. Не много, но ми е мъчно”, каза Борисов и допълни, че “Демократична България” не са подкрепили своя кандидат за президент, което показвало “тежка зависимост”.

ГЕРБ обявиха, че ако спечелят парламентарния вот ще спазят демократичното правило да поканят всички политически сили след тях. Борисов обаче уточни, че независимо от резултата не обмисля подаването на оставка от лидерското място.

“Няма да им доставя това удоволствие. Ние ще продължим да бъдем отговорни”, лаконично отбеляза Борисов и заяви, че е готов да влезе в парламента като народен представител, ако “не си промени мнението утре.”

По отношение на високия изборен резултат на “Продължаваме промяната” Борисов заяви, че Кирил Петков е нарушил Конституцията, а днес и Изборния закон с агитация си, но народът му е отредил такова място и той не е човекът, който ще го съди.

Новините от България

Следете новините от всяка община в България в национална информационна медия "България1".

meteoONE

София
облачно
0.3 ° C
0.7 °
-0.2 °
88 %
2.6kmh
100 %
пт
1 °
сб
1 °
нд
1 °
пн
1 °
вт
2 °
Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
София
облачно
0.3 ° C
0.7 °
-0.2 °
88 %
2.6kmh
100 %
пт
1 °
сб
1 °
нд
1 °
пн
1 °
вт
2 °

Прочети още

Борис Гребеншчиков в специално интервю на Бойко Василев в “Панорама” по БНТ

Тази вечер от 21:00 ч. по БНТ 1 в предаването "Панорама" гледайте специалното интервю на Бойко Василев с Борис Гребеншчиков...

„Петя на моята Петя“ в HBO Max

Филмът става част от селекцията на стрийминг платформата с български филми у нас и ще е наличен и...

Приложение BNT NEWS на БНТ е с нова, усъвършенствана версия

През 2023 г. Българската национална телевизия продължава успешната реализация на своята стратегия за развитие, в която дигитализацията е...

Разследване за незаконна банкова дейност

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Видин се води разследване за извършени престъпления по чл. 321, ал.3, вр....