2.12.2022 | петък | 01:17

Бойко Борисов: Радев задължи бъдещите поколения да връщат 3,3 млрд. лева дълг

Публикувано:

Сподели поста:

Служебното правителство на Румен Радев изтегли днес пореден транш от половин милиард лева държавен дълг. Това написа в личния си фейсбук профил  лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той изчисли, че сумарно с днешния дълг бъдещите поколения са задължени от Румен Радев някой ден да връщат 3,3 милиарда лева и да плашат лихвите по тях.

“Промяната” продължава…“, коментира Борисов. Повод за реакцията му стана изтегления от служебния кабинет нов дълг в размер на половин милиард лева. Този път той е под формата на държавни ценни книжа със срочност 3,5 години.

Подобна емисия не е използвана през последните няколко години, а финансовото министерство прибягва до нея, след като използваните тази година 5-годишни и 10,5-годишни книжа са поскъпнали.

Досега поетият дълг от началото на годината е 2,8 милиарда лева, който е комбинация от емисии на вътрешния пазар.

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
София
облачно
1.7 ° C
3.4 °
1.5 °
87 %
1.5kmh
100 %
пт
7 °
сб
7 °
нд
7 °
пн
7 °
вт
6 °

Прочети още

Весела Лечева: „Обнадеждена съм, че до края на годината „Арена София“ ще има нов генерален спонсор“

Весела Лечева: „Обнадеждена съм, че до края на годината „Арена София“ ще има нов генерален спонсор“

Никола Стоянов ще открие нова инвестиция за 16 млн. лева в Индустриална зона – Божурище

Никола Стоянов ще открие нова инвестиция за 16 млн. лева в Индустриална зона - Божурище

Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на Еврогрупата Паскал Донаху

Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на Еврогрупата Паскал Донаху