fbpx
20.3 C
София
13 август 2022 | събота | 17:57

Бойко Борисов призова опонентите си да спрат да лъжат по темата с газа 

Той подчерта, че по тяхно време са договорили цена на газа от 30 евро

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова опонентите си да спрат да лъжат по темата с газа. Това той направи на извънреден брифинг в централата на партията. 

Според Борисов писмата на “Булгаргаз” показват пълния провал на управляващите в оставка. Това е обезсмислило и визитата на Кирил Петков в Баку. 

“Договорени на 180 евро цена, ние го договорихме на 30 евро. Точка”, отсече той.

И продължи: “България купи 20%, резервирахме капацитет. Половин милиард кубика, при действащ тогава договор с “Газпром”. Ние проектирахме, ние финансирахме. Ние точно толкова построихме, колкото и Кирил Петков да ходи да върти крана край Александруполис.”

Според него изведнъж сега от “партията на промяната” започнали да говорят, че ГЕРБ са имали огромно количество връзки. 

“По време на нашето правителство България стана най-развитата газопреносна държава на Балканите. И 80% от всички реверсивни компресори са на територията на България”, каза лидерът на ГЕРБ.

Борисов подчерта, че потоците, които влизат от Турция, са построени от тях.

“Само за няколко дни щях да се разбера с Ердоган и да приключим темата”, увери той.

Лидерът на ГЕРБ  изчисли, че от “Газпром” и “Лукойл” българите губят по 20 млн. на ден. Сметката за година е 7 млрд. Лева, посочи Борисов и подчерта, че в момента се извиват ръцете на България. 

Борисов начерта и първото, което трябва да направи новият парламент, било то с правителство или без, а именно създаването на Закон за 100% диверсификация от “Газпром”.

Борисов се обяви и за таван на цената на горивата. Сред исканията на ГЕРБ са продължаваща модернизация на военновъздушните сили, диверсификация на ядреното гориво, поевтиняване на тока и продължаваща съдебна реформа.

- РЕКЛАМА -spot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img