fbpx
More

  Бойко Борисов: При 20% инфлация няма как да влезем в Еврозоната

  В Стара Загора лидерът на ГЕРБ призова партиите да се обединят и около въпросите, свързани със сваляне на процента на инфлацията

  „Нямаме национален план за въвеждане на еврото. При 20% инфлация няма как да влезем в Еврозоната.

  Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Стара Загора. Той присъства на Регионална академия на младежката структура на партията, която се провежда днес в Старозагорски бани.

  „Кризата с управителя на Българската народна банка и това, че вече година и половина не могат да изберат нов, също допринася за тази криза. Актуализацията на бюджета с нови заеми са популистки ходове. Те трябва да вдигнат доходите в сфери, където не могат да бъдат вдигнати, каза той. А те залагат да вдигат, където ще бъдат засегнати много хора – пенсии”, каза лидерът на ГЕРБ. Според него по този начин управляващите се готвят за нови избори, предаде БТА.

  По отношение на въпроса с влизането на Република Северна Македония в Европейския съюз Борисов е категоричен:

  „Имаме договор за добросъседство със Северна Македония. Ако те изпълнят условията по него, ние ще сме с две ръце за тяхното влизане.“

  В Стара Загора Борисов призова партиите да се обединят и около въпросите, свързани със сваляне на процента на инфлацията и по-ниски цени на електроенергията и газа.