fbpx
25.8 C
София
11 август 2022 | четвъртък | 17:24

Бойко Борисов поздрави македонския парламент за мъдрото и отговорно решение

Интеграцията на Западните Балкани в ЕС е ключова за мира, заяви Борисов

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Поздравления за мъдрото и отговорно решение на македонския парламент, с което се отварят вратите за начало на преговорите за членство в ЕС. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод на приемането на Френското предложение от парламента на РС Македония.

“Това е процес, който започнахме заедно още през 2017-та година, когато подписахме Договора за добросъседство и поставихме на преден план общата история между нашите две държави”, припомни Борисов.

Той подчерта, че по време на българското председателство на ЕС през 2018, “ние бяхме тези, които върнахме темата за разширяването в дневния ред на Европа”.

“Винаги съм вярвал че интеграцията на Западните Балкани в ЕС е ключова за мира, разбирателството и просперитета” каза още Борисов.

По-рано в събота македонският парламент одобри френското предложение с гласовете на 68 народни представители от общо 120.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img