fbpx
More

  Борисов: Единственото, което трябваше да направи Радев, е да уволни Кацаров

  Бившият премиер отново разкритикува служебния кабинет и президента


  “Като какъв кандидат-президентът Румен Радев свиква правителството? Къде е Стефан Янев? Единственото, което трябваше да направи днес Радев, беше да уволни Стойчо Кацаров”. Това коментира във Фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

  “За разлика от Румен Радев, аз съм отговорен човек. Когато разбрах, че е възможно „АстраЗенека“ да дава странични ефекти, я спрях незабавно. Но обиколих целия Европейски съюз, за да осигуря 3 млн. дози други ваксини. Сега лъжат хората и ги ваксинират с препарати с изтекъл срок на годност”, каза той.

  По думите му здравният министър на Румен Радев върши престъпление към народа.

  “Продадоха и подариха нашите ваксини на други държави, сега поставят на българите ваксини с изтекъл срок на годност? Работят ли тези ваксини? Безвредни ли са за живота и здравето на хората?”, попита той и добави: “Уплашеният Радев видя, че ваксинират хората с ваксини с изтекъл срок на годност – затова свика среща на тема коронавирус. Имитира фалшива загриженост, но истината е, че го е страх, че ще загуби изборите”.

  Твърдението на Борисов обаче беше опровергано от здравното министерство, които обявиха, че на гражданите не се прилагат ваксини с изтекъл срок на годност.

  https://www.newsone.bg/mz-balgariya-ne-prilaga-vaksini-s-iztekal-srok-na-godnost/

  Борисов коментира, че вместо да понесе отговорност за хаоса, Радев си прави предизборен пиар с коронавируса и имитира загриженост. Лидерът на ГЕРБ попита дали хората помнят, че Радев се е качил на Шипка, за да каже, че няма Ковид-19?

  “Защо спряха зелените коридори? Ние правихме по 43 000 имунизации на ден. Румен Радев е лично отговорен за кризите, които тресат България в последните месеци – чудовищна инфлация, бум на вируса, ръст на цените на тока, газа, на стоките”, заяви той.

  Бившият премиер коментира още, че служебният кабинет е станал за смях с това, че вече повече от месец не могат да намерят въжета и влекачи, за да изтеглят заседналия кораб “Вера Су”. По думите му безхаберието им трови морето.