fbpx
18.6 C
София
14 август 2022 | неделя | 22:34

Бойко Борисов: Няма да хабим името на ГЕРБ, връщаме мандата

Бившият премиер говори пред членове и симпатизанти на ГЕРБ в Бургас

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Ние няма да вземем втория мандат. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с членове и симпатизанти на партията в Бургас. “Ние в такава политическа ситуация няма защо да си хабим името”, каза той.

Преди ден номинираният за премиер от “Продължаваме Промяната” Асен Василев върна неизпълнен първия проучвателен мандат за съставяне на кабинет. Според Конституцията президентът Румен Радев връчва втория проучвателен мандат на следващата по численост парламентарна група – ГЕРБ-СДС. Ако и той е неуспешен, държавният глава по своя преценка избира трета политическа сила за съставяне на кабинет в рамките на настоящото Народно събрание. 

“За третия мандат няма кой да преговаря, имаме решение на конгреса с БСП да не управляваме”, обяви Борисов.

„Три мандата премиер не се става лесно и то да си изкарваш мандата или да си тръгваш малко преди да паднеш, за да ги биеш пак. Това също е наука, учи се в гимназията в Банкя“, коментира още той, цитиран от БТА.

В началото на срещата със симпатизантите на ГЕРБ Борисов призова всички да запазят минута мълчание в памет на бившия японски премиер Шиндзо Абе, който почина след като беше прострелян на предизборно събитие.

- РЕКЛАМА -spot_img
Нели Ставрева
Нели Ставреваhttp://www.newsone.bg
Журналист с дългогодишен опит в печатни и електронни издания. Дипломиран журналист в “Университета за Национално и световно стопанство”. Работила е като редактор и продуцент във водещи български масмедии.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img