fbpx
16.8 C
София
неделя | 29.05.2022 | 01:25:08
неделя | 29.05.2022 | 01:25:08
16.8 C
София

Бойко Борисов: Най-правилното е да има предсрочни избори

Според лидерът на ГЕРБ Русия се управлява от диктатор и агресор в лицето на Владимир Путин

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

“Това е най-правилното, защото управляващите показаха невъзможност в нито една сфера да направят каквото и да било”, отговори лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на журналистически въпрос дали трябва да има предсрочни избори. Той посети църквата “Св. Рождество Христово” в град Шипка, където имаше брифинг, излъчван в официалния му профил във Фейсбук.

На въпрос дали България трябва да изпрати оръжие в помощ на Украйна, Борисов коментира, че страната ни изнася в пъти повече от февруари насам, оръжейните ни заводи работят с пълен капацитет, “точно продукцията, която се използва в Украйна”, информира БТА. 

Лидерът на ГЕРБ коментира и предстоящата визита на премиера Кирил Петков и представители от управляващата коалиция в Киев. Според Борисов Русия се управлява от диктатор и агресор в лицето на Владимир Путин, и страната ни трябва незабавно да направи това, което е направил целия демократичен свят – да помогне на Украйна.

“Президентът Зеленски най-ясно каза: да отиват тези, които могат да помогнат. А не за сълзливи селфита. Ние и сега даваме много оръжие. Българската оръжейна промишленост в този регион произвежда боеприпаси и ние им ги даваме. Но както във всичко, задкулисно, тайно в разрез с всичко, което обещаваха “промяната”. В българския парламент може днес това да мине, защото има 60 депутати от нас, 30 от ДПС, говоря приблизително, от “Има такъв народ, от “Да, България”, коментира още Борисов, цитиран от БНТ.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук