fbpx
20.2 C
София
19 август 2022 | петък | 04:02

Бойко Борисов: Много е важно да променим промяната

"Корнелия Нинова се държи най-адекватно в последния месец", каза бившият премиер

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Много е важно да се промени промяната. Тя ни донесе цените на тока в пъти повече, починали от Ковид-19 на първо място в света. Кандидати за президенти и министри обясняват, че се справяли добре с пандемията. В ден, в който имаха 200 починали, мрат хората по болниците. Това трябва да се промени. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който гласува в 78-мо училище в Банкя.

Снимка: NewsOne

“Когато се управлява не всяко решение е лесно. Цените на тока отидоха на нива 300-400 лв. Искам да върнем стария модел – 80 лв. Ще го направим от първия ден. Когато поскъпват тока и горивата, води до растеж на цените. Когато се нормализират тези параметри, се нормализират и цените“, коментира той.

Снимка: NewsOne
Снимка: NewsOne

Борисов каза, че искат да спрат практиката всеки понеделник да се тегли по половин милиард и да не знаем за какво, и да ни се обяснява, че изпълняват бюджет отпреди година и половина.

Снимка: NewsOne

“Когато актуализираш един бюджет спираш да говориш за предишния – той е нов, актуализиран. Защо не взеха решение да изтеглят 3-4 млрд. да разберат българите за какво отиват тези пари. С цялото им нахалство за утре са поръчали още половин милиард да изтеглят“, обяви той.

Снимка: NewsOne

Борисов подчерта, че ще направи всичко възможно да спре и тази промяна – безотчетното крадене в момента от няколко олигарси, свързани с тока и разбира се под чадъра на служебното правителство.

Експремиерът каза още, че са замразени инфраструктурните проекти, а селското стопанство не се подпомага.

Според него след сагата със заседналия кораб “Вера Су” е било замърсено Черноморието.

По думите му полицаите и военните, вместо да получат обещаните от ГЕРБ 30% увеличение на заплатите, са получили 15%, както се е случило в други сфери.

“Искам да продължи увеличението на учителските заплати. Искам двойно да увеличим заплатите на нашата армия – това са медицинските работници – лекари, санитари, лаборанти, мед. сестри“, каза Борисов.

“Промяната на промяната е изключително важна. Искаме да върнем чуждестранните инвестиции, които сега с 64,7 са по-малко. Искаме да има демокрация”, коментира бившият премиер.

Според него взетото решение 100% от контролните разписки да се броят е било правилно, в противен случай е нямало да излязат хората да гласуват заради компрометирането на честността на вота.

“Ние ще положим, както предишния път, всички усилия този хаос да спре. Няма сфера в каквато и да е дейност да не е пълен хаос, освен в кражбите, където „пътят на копринката” ги подреди много добре”, каза той.

Борисов изрази съжаление, че не може да говори с Корнелия Нинова, защото по думите му, в последния месец, тя се държи най-адекватно от всички и подчерта, че досега не е разговарял с нея.

“Лъжите, които се пишат са, за да и подбият авторитета. Умишлено. И въпросът, който зададохте също е с умисъл. Това показва задкулисие и това, че тя едва ли не не си играе за нейния кандидат-президент”, заяви той.

Лидерът на ГЕРБ каза, че все още тече изборният процес и още е рано да говори за съставяне на правителство, защото предстои пристигането на резултатите от чужбина.

“Много е важно как ще наредят резултатите”, коментира той и посочи, че му е интересно какъв ще е резултатът в ромските махали и напомни, че софтуерът и контролът е оставен в ръцете на двама братя.

Бойко Борисов коментира и това, че за България е важно Северна Македония, Албания, Черна гора, Сърбия и Босна и Херцеговина да са в Европейския съюз.

- РЕКЛАМА -spot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img