fbpx
15.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 09:16:45
петък | 27.05.2022 | 09:16:45
15.8 C
София

Бойко Борисов: Искаме извънредно заседание на парламента и за газа, и за оръжието за Украйна

Според него сега, вместо от "Газпром", ще се купува газ от посредници

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Искаме извънредно заседание на парламента и за газа, и за оръжието за Украйна. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на живо излъчване във Фейсбук от пътя Приморско – с. Писменово.

Борисов представи данни от Националния статистически институт, според които бюджетният дефицит към края на миналата година е в размер на 5,433 млрд. лв. По думите му картината е чудовищна и вече за еврозона в телевизионните студия няма да се говори.

“Грабят ви в момента, обират ви, докато ви говорят за шкафчета и чекмеджета, те ви обраха”, каза Борисов.  

Нали видяхте на НСИ какво пише – най-големият дефицит след фалита на КТБ, коментира лидерът на ГЕРБ. 

Няма да забравя президента Радев, като каза как щяла да изглежда България, ако има повече министри като Кирил Петков и Асен Василев, няма да го забравя, добави Борисов и настоя за решение на проблемите в рамките на този парламент. Най-сетне президентът Радев да си отзове това, което ни натресе, да събере политическата класа, да им постави задача, и в рамките на този парламент, ще е най-добре, добави Борисов. 

Той посочи, че, за съжаление, българите са избрали в най-тежкото време най-некомпетентните хора. 

В момента, ако Делян Добрев беше министър, още преди два месеца, когато започна войната, аз щях да съм го пратил на остров Ревитуса в Гърция, където има терминал за втечнен газ, щяхме да сме си сложили банкова гаранция, както всички останали, и вече да имаме гарантирани доставки, отбеляза бившият премиер.

Българи, обръщам се към вас, грабят ви страховито в момента. Вече цената на тока я усещате. Сега от 22 държави, които търгуват с Русия, само на България, днес в 9:00 часа, е спрян газът на сто процента, посочи лидерът на ГЕРБ. Той коментира, че страната ни е застрашена не от друго, а “от Кирил Петков и компания и от тази дезорганизирана група”. “Газпром” днес ясно им казаха, всички държави си плащат в долари, добави Борисов. По думите му това е направено от всички други държави, включително и от Полша. 

“Поне да бяхме ястреби – поне парламентът да беше приел и да изпраща военна помощ за Украйна. А ние – хем гълъбчета, хем понесохме санкциите, хем останахме без газ”, заключи лидерът на ГЕРБ. 

Според него сега, вместо от “Газпром”, ще се купува газ от посредници. “Връщат посредниците – това е, което в момента се прави, и ще крадат около 100-150 млн. лв. на месец. Бизнесът ще фалира”, коментира Борисов, цитиран от БТА. 

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук