5.12.2022 | понеделник | 19:37

Бойко Борисов: До часове давам Рашков на съд

Публикувано:

Сподели поста:

„Докато Бойко Рашков прави тези фантасмагории, че аз имам банка, днес вече сме оформили документите и го давам на съд, защото това са сериозни обвинения. Да каже името на банката.“ Това призова лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който беше в град Раковски заради информация за полицейски репресии срещу хората.  

Жители на горнотракийския град се оплакаха пред него, че са привиквани в полицията и са им искали обяснения за изборите, както и че са им съставяни предупредителни протоколи.

По думите на Дани Каназирева действията на полицията са противозаконни. Тя определи случващото се като политическа поръчка. От своя страна Борисов коментира, че  вече за всички българи е станало ясно каква е демокрацията на Радев.

„Много интересно дали в кметства като Плевен, Видин, където са кметове от инициативния комитет на Радев, дали от администрацията ги тормозят. Има по-притеснителни неща, но всеки ден излизат наяве“, заяви той.

Борисов каза, че вчера вечерта за пореден път Радев е задължил младите в България с нов дълг – още половин милиард.

„Дългът на България мина 30%. Само за този месец 1,8 млрд. са изтеглили докато говорят за 60 млн., кой носил торба, чувал. Разбирате ли защо е тази пушилка около тези хора“, попита лидерът на ГЕРБ.

Снимка: ГЕРБ

Той коментира, че изборите струват над 100 млн. заради  изборната администрация, която наброява 100 457 души.

„Сега на Калиакра току-що изплували още 2 машини. Цяла неделя машина след машина, стотици машини се въртят. Парадоксът е, че платената изборната администрация е 82 457. Затова изборите струват над 100 млн. лв. ЦИК – 15 000, РИК  442, членове на СИК 82 000, отделно 18 000 администрации, министерства, всички политически партии и др., общо 100 457 се занимават с изборите. Всичко това те го заменят с четири човека, на които ни призовават да вярваме. Нямаме доверие на 100 хил. души, казват ни, имайте доверие на тези четири човека“, заяви той.

Борисов каза още, че добре знае какво правят с изборните карти за машините и твърди, че има над 600 карти повече, които са подготвени именно за тези машини.

„Ако не им стигнат гласовете, ще пуснат тези бели пластики по избирателните секции и ще си допълнят резултата, както го искат“, обясни той.

В днешния ден имаме пак световен рекорд по починали хора, първи в света, доведоха го Радев и Кацаров за месец и половина, резултатът е този, каза лидерът на ГЕРБ.

„Такова нещо от 44-та година не е правено. И в днешния ден имаме световен рекорд по заболели хора от COVID-19. Препълнени болници. Първи в света по починали – това го доведе Румен Радев и Кацаров. Месеци наред им говорехме – въведете мерки, ваксинирайте. За 2 дни 400 българи са си отишли“, коментира Борисов.

Той се възмути от това, че в хаоса сега и в паниката си, тормозят хората, да не отидат да гласуват.

„Викат хора и ги плашат – тормоз. Представяте ли си ние да бяхме изтеглили половин милиард пари и да не знаем къде отиват. Правителството няма проектобюджет, обвини ги още Борисов.

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
София
облачно
5 ° C
5.2 °
4.8 °
89 %
3.1kmh
100 %
пн
6 °
вт
9 °
ср
10 °
чт
11 °
пт
9 °

Прочети още

Две олимпийски шампионки по карате застанаха зад инициативата “Избери живота”

Кампанията “Избери живота” #СприНавреме беше подкрепена от участниците в уникално спортно събитие с двама олимпийски шампиони по карате,...

Румен Радев: България е изпълнила всички технически критерии за Шенген и ще продължи да отстоява достойнството и интересите си (видео)

Беше грешка, че допуснах и дадох шанс на хора, които откраднаха надеждите ни за промяна, посочи президентът Българската държава...

Процедури по ЗОП за автомобилни горива за държавната администрация ощетяващи гражданите

За процедура по ЗОП, изначално обречена, алармира пред медиите председателят на АБВ Румен Петков. Става въпрос за проведена...