fbpx
17.8 C
София
събота | 21.05.2022 | 12:02:47
събота | 21.05.2022 | 12:02:47
17.8 C
София

Бойко Борисов: Ако правителството реши да дойдат сили на НАТО, ние ще го подкрепим

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Ако правителството реши на територията на България да дойдат сили на НАТО, ние ще го подкрепим. Ако се допусне конфликт заради никаквата ни политика в момента, ще понесем тежки загуби. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на извънредно събрание на депутатите от партията.

“Една от тактиките на Русия е да вбива клинове. Ако правителството поиска на територията на България да дойдат натовски войници, самолети, кораби, по плана на НАТО, ние ще ги подкрепим. Само мощната отбрана на всички като един ще спре агресията”, каза той.

По думите му “трябва да сме изключително решителни и да подкрепим всяко едно решение, което гарантира нашата отбранителна сигурност” и “да не дадем шанс България да се третира като страна, която се колебае”.

Той подчерта отново, че говори за отбранителна сигурност, а не за изпращане на български войски. И посочи, че ако възникне военен конфликт в Украйна, България ще е сред най-потърпевшите заради доставките на газ, нарушаване на веригата на други доставки и щетата върху туризма по Черноморието ни.

Борисов разкритикува правителството, че не е достатъчно активно при вземане на решенията в НАТО и не отстоява българските интереси и за пореден ден обвини външния министър, чието име заяви, че не знае, че не присъства на заседанията на колегите си в ЕС, а изпраща заместник.

Бившият премиер изтъкна, че България е оказала най-голяма подкрепа на Украйна с отказа си от газопровода “Южен поток”, а натовските Гърция и Турция са се “пропукали” с “Турски поток” за заобикалянето на Украйна в транзита на природен газ от Русия към Европа.

“Въпреки това България остана на транзитната карта с “Балкански поток”, подчерта Борисов.

- Реклама -spot_imgspot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук