fbpx
More

  Бой с камъни по екип на БНТ в Сърбия

  Журналистите от предаването “Следите остават” са нападнати в мина в близост до Босилеград

  Екип от разследващи журналисти от предаването “Следите остават” е бил нападнат в Сърбия. Това съобщи водещият и продуцентът на предаването Богдана Лазарова. 

  Екипът е снимал разследване за замърсяване в околната среда в западната ни съседка. Нападението е станало пред мината „Подвирове” в с. Караманица, Босилеградско Нападнати са били журналистката Богдана Лазарова, операторите Димитър Славов и Николай Андреев и техникът Роберт Вецов. Присъствали са още еко-активистите от София Димитър Куманов от Риболовен клуб „Балканка” и д-р Валентин Янев, Бранко Митов и Димитър Димитров от Босилеград.

  Журналистите са били спрени на 50 метра от мината, когато напречно на пътя е бил паркиран микробус. Тв екипът и еко-активистите слизат от колите и тръгнали пеша към входа на мината. В този момент са били нападнати с камъни от около 6-7 души, начело с директора на „Босил-метал” Миодраг Вукайлович, шефа на охраната на мината и работници.

  С един от камъните е ударена камерата на оператора, хвърляни са големи камъни към от хората от тв екипа и еко-активистите, с което е застрашен живота и здравето им. Един от екипа на БНТ е бил ударен с юмрук в гърдите, а Бранко Митов е със скъсани дрехи.

  Сезирано е посолството на България в Белград и генералния консул, а екипът е пуснал жалба до полицията в Босилеград..