fbpx
27.8 C
София
9 август 2022 | вторник | 13:07

BMPO: Борисов прави нисък плонж пред САЩ, а ПП пискат като девици

Въпросът не е да сменим зависимостта си от друг „голям брат“, а да премахнем монопола на "Булгаргаз", каза съпредседателят на ВМРО Искрен Веселинов

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

“Вчера Борисов направи нисък плонж пред отвъдокеанските господари, за да получи одобрението им за връщане във властта чрез коалиция ГЕРБ-ПП.  ПП после изпискаха като девици, но тях едва ли някой ще ги пита за нещо. От посолството ще им обяснят какво да правят. Кирил Петков и Бойко Борисов вече и не крият, че са на ръчно управление от САЩ, написа на Фейсбук страницата си съпредседателят на ВМРО Искрен Веселинов.

Реакцията му идва в отговор на поредното “службогоническо” изказване на Бойко Борисов за руския газ и западните ценности, се казва в прессъобщението на ВМРО до медиите.

“Чудя се ГЕРБ дясна партия ли са изобщо! Доставките на газ са признак на геополитическа ориентация само там, където има монополен доставчик, както нашият „Булгаргаз“. Само тогава правителството може да каже: „Давам парите на населението и бизнеса на този или онзи „голям брат“, за да купя газ от него.“ Мисля, че в духа на „западните ценности“ ще е не да сменим зависимостта и да си изберем друг „голям брат“, а да премахнем монопола, смята Веселинов.

Само чрез създаване на реална конкуренция на вътрешния пазар могат да бъдат пресечени политическите зависимости, казва още той.

Държавата да обяви търг за 10 доставчика, които да напълнят по 1/10 от обема на газохранилището в Чирен. Газ, който после ще продават в конкуренция на вътрешния пазар и тази конкуренция ще гарантира ниски цени. Така доставките на газ ще спрат да бъдат геополитическа драма, а ще минат в сферата на икономическия прагматизъм.

Това изисква икономическият патриотизъм, завършва тезата си съпредседателят на ВМРО.

- РЕКЛАМА -spot_img
Росица Лаханова
Росица Лахановаhttp://www.newsone.bg
Росица Лаханова е родена в София. Завършва Журналистика и Българска филология със специалност “Езикознание” . Мечтае да се занимава със старобългарски език, но съдбата я изпраща в телевизията. Работи в сферата на електронните медии от 1999. Била е редактор, сценарист и водещ в сутрешен блок, съботно-неделни и нощни блокове в телевизиите НКТ “Евроком”-София, ББТ, “Диема”, “7 дни”, БНТ. От 1.6.2022 е член на екипа на NewsOne LIVE TV. Обича театъра, конния спорт и бързите коли. Любима книга - “Малкият принц”, верую : най-важните неща се виждат със сърцето.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here