fbpx
23.6 C
София
15 август 2022 | понеделник | 22:30

БЛС е готов да се включи в работната група, която ще обсъжда “зеления сертификат”

Според тях се насажда внушение, че сред медиците има разнопосочни мнения

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Български лекарски съюз е готов да се включи в работната група, която ще обсъжда дали да остане “зеленият сертификат”. Това обявиха оттам в писмо, разпространено до медиите.

От съюза заявиха своята готовност да излъчат свои представители, притежаващи нужната експертиза и познания в работната група, която ще бъде сформирана от министър-председателя Кирил Петков за обсъждането на мерките в Националния оперативен план за справяне с пандемията от COVID-19.

В писмото си пишат още, че с недоумение следят събитията от последните дни, дискусията, която се води “за” и “против” “зелените сертификати” и дебатите за това какви трябва да бъдат въведените мерки за овладяване на епидемията от Covid-19 у нас.

“За пореден път, на фона на засилващия се натиск върху здравната система, на фона на близо 33 000 загубени човешки животи, сред които и тези на над 170 колеги – медици, ставаме свидетели на това как науката и фактите бяха оставени на заден план”, коментират от организацията.

Според тях за пореден път ставаме свидетели на това как, давайки се гласност на определени личности, чийто тези се основават на псевдонаучни аргументи, се насажда внушение, че сред медиците има разнопосочни мнения.

“Внушение, което не отговаря на истината. Крайно време е конспиративните теории да бъдат оставени настрана! Работа, но и задължение на медиците е да представят безпристрастна и научно доказана информация”, призовават оттам.

Българският лекарски съюз категорично и за пореден път заявява, че ваксината е единственият известен засега начин да се защитим от коварната болест.

“Ние, лекарите, вече дадохме пример и над 75% от нас се ваксинираха, заедно с преболедувалите колеги, защитените медици сме около 90%”, посочват в писмото си си.

Те са категорични, че “зеленият сертификат” не трябва да бъде отменян, особено по време на разгара на петата вълна. Според съюза той е бил въведен със закъснение.

- РЕКЛАМА -spot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img