fbpx
18.8 C
София
13 август 2022 | събота | 19:48

Блокиран е пътят Русе-София

Протест затвори пътната отсечка при село Иваново

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Пътностроителните фирми блокираха пътя Русе-София за движение с искане да им бъдат изплатени средствата за свършената работа. Вчера недоволните дадоха заявка за безсрочен протест и над 20 блокади в цялата страна.

Според управителя на “Път инженеринг” Петко Николов държавата дължи на фирмата 32 милиона лева.

“Опитваме по всякакъв начин да работим и то на цени отпреди 3 години, тъй като индексации въобще не бяха приети към цените, съобразени с инфлацията”, допълва Николов.

“Обещаните пари, които не се изплатиха – първите 50%, до 30 юни трябваше да се изплатят и другите, които също не са изплатени.”, допълни още Петко Николов. По думите му той прави всичко възможно да задържи 350 души, които работят в строителната фирма.

“Автомагистрали-Черно море” АД подкрепя и се включва в протестите на фирмите от пътностроителния бранш. Над 300 работници излязоха на протест на Пътен възел Белокопитово, АМ “Хемус”.

- РЕКЛАМА -spot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img