fbpx
20.2 C
София
19 август 2022 | петък | 06:59

Близо 80 000 украински бежанци ще останат в Румъния

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Близо 80 000 бежанци от Украйна са решили да останат в Румъния, заяви говорителят на румънското правителство Дан Карбунару, съобщава румънската агенция Аджерпрес.

От началото на конфликта до момента в Румъния са влезли над 515 хиляди украински граждани, уточнява Карбунару. 79 075 от тях, сред които 30 хиляди деца, ще останат в страната.

„За някои от тях са поети грижи от страна на специализираните институции за защита на деца, но много са тези, които се нуждаят от интеграция в образователната система, достъп до здравни грижи и други социални услуги, които Румъния трябва да се подготви да предостави“, допълва правителственият говорител.

- РЕКЛАМА -spot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img