fbpx
21.1 C
София
събота | 28.05.2022 | 01:45:09
събота | 28.05.2022 | 01:45:09
21.1 C
София

Близо 74 000 са новорегистрираните безработни през 2022 година

46 200 души пък са намерили работа

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Новорегистрираните безработни от началото на годината надхвърлиха 73 900 души, а устроените на работа са 46 200. Това показват данните от специализираното наблюдение на пазара на труда на Националния статистически институт и Агенцията по заетостта.

В последната наблюдавана до момента седмица 4-ти – 10 април в бюрата по труда са се записали 6390 души, а започналите работа са 4814.

В същия период областите с най-голям превес на регистрираните в бюрата по труда над устроените на работа са Благоевград, Пловдив, София-столица, Стара Загора, Хасково.

В Добрич и Видин намерилите препитание са повече от записаните в бюрата по труда.

В последната наблюдавана седмица най-много са новорегистрираните в столицата – 683-ма и в Пловдив – 580 души. Най-много са устроените на работа в Бургас и столицата – съответно 472-ма и 355 души.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук