fbpx
15.8 C
София
5 юли 2022 | вторник | 06:30

Близо 47 000 ученици се явиха на задължителна матура по Български език и литература (ВИДЕО)

Вторият задължителен изпит ще се проведе на 20 май

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

Изпитът започна  в 8.30 ч., а малко преди 6 часа в МОН журналистът  Добромир Видев изтегли  тема номер 13 , като текстови  вариант на матурата по БЕЛ. Максималният брой комбинации беше  около 5 милиона 860 хиляди.

Според директорът на столичното 18 СУ „Уилям Гладстон” Величка Стойчева, държавният зрелостен изпит е първата стъпка, с която учениците трябва да докажат, че имат зрелост.

Минималният брой точки, които зрелостниците трябва да получат на днешната матура, за да са взели изпита успешно е 30, а максимумът е 100 точки. Вторият задължителен изпит ще се проведе на 20 май т.г. също от 8.30 ч. Очаква се на него да се явят 45 224 зрелостници, съобщиха от МОН.

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here